За пример! Ученици от Бургас се отказаха от коледни подаръци.

добрата новина

Възпитаниците на ПМГ Яница, Давид, Филип и Петя като представители на класа занесоха дарението

Учениците от 11 а клас на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“- Бургас се отказаха от коледните си подаръци в полза на децата от ДМСГД „Вяра, надежда, любов“. Математиците единодушно взели решение вместо да си разменят подаръци за Коледа, да съберат парите и да зарадват малчуганите. Идеята се родила след като научили за инициативата „Операция: Плюшено мече“ и решили да се включат, подпомагайки институция в родния град. От ръководството на дома за медико-социални грижи с готовност са съдействали, изготвяйки списък с необходимите вещи.

В началото на седмицата Яница, Давид, Филип и Петя като представители на класа, занесоха дарението. С тях бе  класният им ръководител Жаклин Мутафян- Нейчева, която призна, че е изключително горда с решението на единадесетокласниците. „Пред очите ми е доказателството, че възпитаниците ми не само са отлични ученици, но и достойни хора. За мен е от огромно значение, че успяват да овладеят както учебния материал, така и уроците на живота. Поздравявам ги за благородния жест“.

Не е тайна, че в ПМГ-Бургас се отделя голямо внимание на активностите извън учебния процес и учениците масово участват в проекти и благотворителни акции. Стремеж на елитната гимназия е да изгражда личности не само с широки умове, но и с широки сърца.

Източник: flagman.bg

Вашият коментар